Bondage: Mijn Leven met touw

Bondage

Ongeveer anderhalf jaar geleden werd ik door mijn toenmalige minnaar voor het eerst meegenomen naar een bondage performance. Die eerste performance gaf mij een heel heftige reactie. Ik zag het model totaal ontspannen en zich met zachte kreungeluiden overgeven. Aan het touw. Mijn minnaar keek naar mij en zei “Dit wil jij ook”. Hij had gelijk. Ik had nog nooit zoiets overweldigends gezien. Naast erotiek was er ook duidelijk sprake van een intense intimiteit en overgave van het model aan haar rigger (degene die knoopt). Enige tijd later heb ik een toen nog voor mij wildvreemde man tijdens de munch weten over te halen om met mij naar Ellipsis te gaan. Een bondage ruimte waar liefhebbers eenmaal per week bij elkaar kwamen om te binden en te leren binden. Bij de eerste oefeningen was het mij al duidelijk, het gevoel van touw strak op mijn polsen gebonden gaf een enorme ontspanning. Een wildvreemde man, en voor mij nieuwe en heel spannende omgeving, waar een man of 10 bezig was elkaar vast te binden, maar ik werd ontspannen. Het voelde als thuiskomen. Dit was wat ik wilde doen.

Vaste rigger

Vanaf dat moment heb ik workshops gevolgd, individueel en in groepen, en heb ik een vaste rigger gevonden. En heb ik met mijn Dom en diverse andere mensen heel veel geknoopt. Mijn eerste indruk bleek te kloppen. Dit is wat ik wil doen en dit is waar ik me gelukkig bij voel. Ik wil hier wat vertellen over mijn ervaring met gebonden worden. Van het moment dat mijn touwpartner het eerste touw om mijn polsen of elders heen legt ontstaat er een verbinding. Meestal is dat een verbinding waarbij ik mij durf over te geven en de controle aan de ander geef. Dat ben ik in mijn dagelijks leven niet gewend, dat was ik tot ik met BDSM startte sowieso niet gewend. Maar met touw is het bijzonder. Mijn hoofd wordt leeg er daalt een intense rust op me neer. Mijn ademhaling wordt vanzelf rustiger en ik voel me volkomen ontspannen, veilig. Het is niet zo dat het altijd plezierig is, het kan erg strak zijn of mij in een onmogelijke positie trekken waardoor mijn lichaam pijn doet of kramp krijgt, en toch blijft de ontspanning. Ook als ik op mijn tanden moet bijten om een positie vol te houden blijft de rust. Dit gevoel van ontspanning is zo zichtbaar dat één van mijn beste vrienden en rigger wanneer ik erg gestrest ben aanbiedt een Futomomo aan te leggen omdat hij weet dat ik daar direct rustig van wordt.

Bondage

Rope space

Het gebonden worden is een belangrijk deel van mijn leven op dit moment. Ik probeer er minimaal 1 maar liefst meer keer per week tijd voor te maken. Ik kan door het binden in een “rope space”, een hevige roes, terechtkomen dat is heel prettig maar vooral door het contact dat daarna volgt met degene die mij gebonden heeft. De intimiteit en liefdevolheid na het gebonden zijn ervaar ik als heel intens, ook dat maakt het binden voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb met mensen gebonden die ik verder nog niet kende of waarmee een gesprek niet zo makkelijk verliep. Via touw konden wij direct communiceren. Het touw, het binden, als taal. Omdat dit voor mij het belangrijkste aspect is van het binden, het contact, de communicatie, ben ik minder geïnteresseerd in hele mooie vormen of suspensie (het met touwen vrij van de grond komen hangen).

Bondage is meer dan een hobby

Bondage met touw betekent voor mij meer dan een hobby. Het is de manier waarop ik met een aantal mensen in contact kom. Zij proberen op een heel intieme manier met touw mijn lichaam te volgen of mijn lichaam het touw te laten volgen. De veilige druk, het ongemak, de pijn, en de troost daarna zijn allemaal middelen. Wat een intense connectie. Een connectie waarbij lichamelijk contact zo op de voorgrond staat ken ik op geen enkele andere manier in mijn leven. Ik vind dit heel kostbaar.

Extra informatie

Meer speluitleg

Bronvermelding

Ingestuurd door: Hannah
© afbeelding:

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *