Podcast #3 BDSM en het belang van een goede hygiëne

podcast Feel and Deal

Hallo en welkom bij de derde podcast van Feel and Deal. Ik ben Marion, leuk dat je luistert!

In deze podcast wil ik het heel graag hebben over BDSM en het belang van een goede hygiëne. BDSM is zeker niet altijd zonder risico’s maar je wilt deze natuurlijk wel het liefst zo klein mogelijk houden.

Gemeenschappelijke spellen

Jaren geleden was ik eens op een Femdomparty. Een party waarbij je gewoon met je eigen sub kon spelen maar waarbij er ook gemeenschappelijke spellen werden gespeeld. Een aantal subs (of slaven) kropen over de grond en werden door meerdere Meesteressen of Domina’s met allerlei slagwapens op hun kont geslagen. Ik zag van alles voorbij komen, floggers, single tails, canes en zelfs grote pollepels. Het was een vrolijke boel, er werd flink gelachen en iedereen leek het naar de zin te hebben.

Heftige slagen

De ene kont werd nog heftiger geraakt dan de ander. Logisch want niet iedereen heeft dezelfde pijngrens en als je eigen misbaksel voorbij komt kruipen, weet je min of meer wat hij kan hebben of heeft verdiend.
Dus sommige billen werden voorzien van heftige slagen, totdat één van die billen zelfs kapot was geslagen. Een beetje bloed was zichtbaar. Op zich niks mis mee, want zo’n kont kan best wel wat hebben maar… in dit geval kon het wel degelijk kwaad. De Meesteressen sloegen namelijk vrolijk door, dus ook op die billen met wat bloed en vervolgens met de besmette slagwapens op de volgende kont. En daar gaat het dus mis. Want wanneer je met je zweep op de billen met bloed van sub A slaat, zit het bloed aan je zweep, waarmee je vervolgens op de billen van sub B slaat. Hoe risicovol is dat. Want misschien is die huid van sub B ook wel beschadigd…

Consequenties

Ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen wat de consequenties kunnen zijn. In het commerciële circuit wordt hier doorgaans (als het een goede studio is tenminste wel) goed rekening mee gehouden en alle toys gereinigd met een goede toycleaner en/of desinfectiemiddel, maar in het privé circuit wordt er niet altijd aan gedacht. Het is echter belangrijk om je materiaal goed te reinigen voor je het bij een ander gebruikt. Het gaat hier niet alleen om bloed, maar om allerlei andere lichaamssappen. Denk bijvoorbeeld aan zweet, speeksel, voorvocht, vaginale afscheiding, urine en sperma.

Goede reiniging

Een goede reiniging is daarom enorm belangrijk. Soms kun je er vooraf al rekening mee houden. Zo doe ik bijvoorbeeld om al mijn anale speeltjes voor ik het ga gebruiken, een condoom. Misschien is de beleving dan net een tikkeltje minder, maar jammer dan. Ik weet dan in ieder geval zeker dat het veilig gebruikt kan worden. Overigens reinig ik daarna nog steeds de speeltjes met een goede reiniger.

Hoe reinig ik mijn toys?

Mijn Toys reinig ik op diverse manieren:

Touwen gooi ik gewoon in de wasmachine. Wel netjes samengebonden, zodat ik ze daarna niet allemaal uit de knoop moet halen.

RVS speeltjes kun je uitkoken, een kwartier in kokend water is voldoende. Ik doe dit bijvoorbeeld bij RVS dilators, maar ook RVS buttplugs zijn prima uit te koken.

Buttplugs gebruik ik alleen met een condoom er omheen en na afloop reinig ik ze alsnog met water en zeep en met een goede desinfecterende toycleaner.

Alle andere materialen zoals: zwepen, Toys maar bijvoorbeeld ook de boeien, mijn andreaskruis, de bondagetafel, et cetera, reinig ik met cleaner die in ziekenhuizen wordt gebruikt om materialen te reinigen. Deze cleaner (#nospon) koop ik op een medische website. Het voordeel van deze reiniger is dat hij ook Hepatitis B en C doodt. Dat geeft mij in ieder geval een veilig gevoel.

Altijd schoon

Ook als je alleen met je eigen partner speelt is het belangrijk om het materiaal na afloop goed te reinigen. Zelf vind ik dit best een fijne bezigheid, het laat me namelijk weer landen, maar ik laat het ook regelmatig door mijn slavin doen.

Het voordeel van de reiniging na afloop, is de wetenschap dat je materiaal altijd schoon en dus klaar voor gebruik is en het dus ook geen kwaad kan als je eens met een ander speelt.

Let tijdens gezamenlijke speelavondjes er goed op dat ook anderen de hygiëne goed in acht nemen. Dat niet iemand de huid van je sub met een raderwieltje bewerkt waarmee daarvoor al een ander is verwend. Neem een goede reiniger mee en maak gewoon steeds het materiaal schoon.

Wat ik aan het begin van deze podcast al zei, BDSM is nooit geheel zonder risico’s maar het is wel belangrijk de risico’s zo klein mogelijk te laten zijn. Je sub moet immers niet echt stuk.

Volgende podcast

Het is onmogelijk om alles over BDSM in één podcast te stoppen. In de volgende podcast ga ik hiermee door en ga ik dieper in op het vinden van de juiste speelpartner!

Wil je ons initiatief steunen? Dat kan! Dit kun je onder andere doen door ons te volgen op onze social media kanalen. We zijn te vinden op Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest en Fetlife. De adressen vind je aan de zijkant van deze site.
Op de website vind je ook alle data van onze productparty’s waar je je voor op kunt geven. De allereerste productparty is op 21 februari. Er zijn op dit moment nog een paar plekken. Tijdens deze party ontmoet je gelijkgestemden en laten we je kennis maken met uiteenlopende producten. Als je graag geïnspireerd wil worden, meld je dan zo snel mogelijk aan, want het aantal plekken per avond is beperkt. Informatie hierover vind je op onze site!

Op onze website vind je ook een webshop, waar je prachtige BDSM producten kunt bestellen. De omzet van de verkoop gebruiken wij om Feel and Deal verder uit te dragen.

Dat was het voor deze keer. Bedankt voor het luisteren en hopelijk tot de volgende keer! Bye bye!

Luister naar de podcast

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *