PODCAST #4 Hoe vind je een speelpartner of dominant

podcast Feel and Deal

Hallo en welkom bij de vierde podcast van Feel and Deal. Ik ben Marion, leuk dat je luistert! In deze podcast wil ik het heel graag hebben over het vinden van een speelpartner of beter gezegd, het vinden van een dominant.

Hoe vind ik een dominant, is misschien nog wel de meest gestelde vraag die ik – bijna dagelijks – in mijn digitale postvak ontvang. Nee, dat is eigenlijk niet waar, de meest gestelde vraag is: “Wilt u mijn Meesteres worden?” En als ik dan aangeef geen interesse te hebben (want waarom zou ik dat van een onbekende willen worden?), dan volgt prompt de volgende vraag: “Maar weet u dan misschien iemand die dat zou willen?”
Als ik in een goede bui ben krijgen mensen een redelijk antwoord, maar als ik druk ben zeg ik alleen dat ik geen uitzendbureau ben.

Het lijkt de vragenstellers volledig te ontgaan dat ze niet de enige zijn die deze vraag aan mij stellen. Het gebeurt echter dagelijks, via Twitter, Facebook, Instagram of Fetlife. Het platform maakt niks uit, de vragen zijn overal hetzelfde. Iemand wil iets en ik moet daar blijkbaar maar voor zorgen. De veelal jonge subjes voegen er dan ook nog eens aan toe “dat ze alles voor mij willen doen.” Dat klinkt in de fantasie vast en zeker lekker geil, maar serieus? Als ik zoiets lees, denk ik direct: “Oh, je wilt dus dat ik je gebruik voor je eigen seksuele fantasieën”. Ze bedoelen eigenlijk dat ik ze alles mag geven.

Beledigd

Heel soms – wanneer ik vriendelijk voor hun aanbod bedank – zijn ze nog beledigd ook. Alsof ik “Gods gift made in Heaven” af sla. Dat ik me een soort van vereerd moet voelen dat zij zich aan mij aanbieden. Ze begrijpen er niks van als ik aangeef ze niet nodig te hebben. Want waarom zou ik? Denk na! Waarom zou ik met jou willen spelen? Jij, die grote onbekende? Denk je echt dat ik niks beters te doen heb?

En natuurlijk snap ik het. De spoeling van dominanten is dun, flinterdun zelfs. Terwijl er een megahoeveelheid subjes zijn. Of in ieder geval nieuwsgierigen, want tussen die tsunami aan subjes zitten ook echt heel veel wannabee subjes. Die willen de beleving vooral in hun hoofd, maar in werkelijkheid de vernedering doorstaan en de pijn voelen, is echt een heel ander verhaal. Daarom is zo’n opmerkingen dat ze “alles voor me willen doen”, ook zo dom. Zeker als je nog onervaren bent. Dan wéét je namelijk helemaal nog niet wat je voor mij zou willen én kunnen doen.

Niet eenvoudig

Maar terug naar het onderwerp, “Hoe vind je een speelpartner?”. Het vinden van de juiste speelpartner is nog niet zo eenvoudig. Hoewel het soms ook ineens in je schoot gegooid kan worden. Zo heb ik een behoorlijke zoektocht moeten doorlopen om mijn sub/partner te vinden en toen ik hem eenmaal had gevonden leek ook gelijk alles te kloppen. Hij was meer dan de moeite van het zoeken waard. Mijn slavin werd zo’n beetje in mijn schoot geworpen. Een gemeenschappelijke vriendin vroeg of ik interesse had en eigenlijk had ik dat in eerste instantie niet echt. Ik had een druk leven en eigenlijk was er geen plek voor nog iemand erbij. Maar ik raakte met haar in gesprek en omdat zij niets van mij verwachte, kreeg ze uiteindelijk alles. Eigenlijk verliep ook dat contact best redelijk vanzelf. En zo moet het ook zijn.

Kleine discussie

Afgelopen week had ik nog een kleine discussie met iemand op Fetlife. Hij was eigenlijk een beetje verbolgen over het feit dat hij na een week nog steeds niemand had gevonden die met hem wilde spelen. Dat er vrouwen waren die niet eens de moeite namen om te reageren op zijn bericht en andere vrouwen geld wilde hebben voor het contact. Hij wilde zijn BDSM-overtuiging al aan de wilgen hangen. Na een week al? Goh. Dan zit die overtuiging wel erg diep.

Meestal reageer ik niet zo uitgebreid maar dit keer nam ik eens de tijd hiervoor. Achteraf een beetje zonde van mijn tijd, want ik bleek tegen een muur van zelfbeklag te praten.
Ik schreef hem dat het best gek is om te denken dat als jij iets graag wilt, de ander je dat zou moeten geven. Dat die vrouwen het misschien druk hadden en niet achter hun beeldscherm op hem aan het wachten waren? Misschien hadden ze het gewoon te druk om te reageren of niet dagelijks op Fetlife inlogte? En dat ze waarschijnlijk dagelijks dit soort verzoeken krijgen? Het is soms ondoenlijk om iedereen netjes af te serveren en waarom zou je hiertoe verplicht zijn? Je wordt immers zomaar door een wildvreemde benaderd en dan ben je maar verplicht om antwoord terug te sturen. Waarom dan? Omdat die ander dat zo graag wil??? Eh…

Betalen voor BDSM

En ja dan zijn er ook vrouwen die er geld voor vragen. Hun goed recht, en dat maakt ze niet direct slecht. Oh, je wilt er niet voor betalen? Ook dat is een goed recht, maar dat wil niet zeggen dat die ander het je gewoon moet geven… Omdat ze zo’n aardig berichtje hebt gestuurd? Nee toch.

Betalen voor BDSM, is trouwens een mooi onderwerp om binnenkort eens een hele blog aan te wijden. Dus daar ga ik nu even niet op in.

Wederzijds vertrouwen

Ik heb geprobeerd hem te wijzen op het feit dat ieder contact ontstaat op basis van wederzijdse interesse en graag zonder verwachtingen vooraf. Bezoek eens een Munch, ga eens naar een party, meld je aan voor zo’n VSSM jongeren dag, plaats een advertentie op een datingsite. Leer elkaar eerst eens op een normale manier kennen, kijk eens of je een klik hebt op allerlei gebieden, heb interesse in elkaar en wie weet, komt er ooit een moment dat je met elkaar wilt spelen.

Het lijkt echter wel alsof al veel jongeren haast hebben. Het moet graag nu direct en het liefst met zo min mogelijk moeite…Als je er zo in staat, is het inderdaad beter om je handdoek in de ring te gooien en BDSM aan de wilgen te hangen. Misschien is het een goed idee om over een jaar of 20 het nog eens opnieuw te proberen. Als je iets meer geduld hebt.

Tips en trics!

Hoe je het niet moet doen, is dus wel duidelijk. Maar hoe je het wel moet doen, daar heb ik het nog niet over gehad. En ik moet ook eerlijk zeggen, dat je het als subje ook niet snel goed kunt doen. Want de ene dominant wil dat je gelijk “U” zegt en de ander wil dat juist helemaal niet. Daarom is de belangrijkste tip die ik je kan geven: “Blijf altijd dicht bij jezelf!” Want als het voor jou niet goed voelt om iemand die je nog niet kent, direct met “U en Meesteres of Meester” aan te spreken, dan wil je ook een dominant die daar hetzelfde in staat! Alleen als je dicht bij jezelf blijft, kun je de spelpartner vinden die bij je past!

Tip twee die ik graag wil geven is te letten op wat je schrijft. Begin niet gelijk in je eerste mailtje met wat je wensen allemaal zijn en wat je hoopt te beleven. Schrijf liever iets over jezelf, verdiep je in de ander en schrijf daar iets over. Geef de ander het gevoel speciaal te zijn en dat het bericht speciaal voor hem/haar is geschreven en geen copy/past-exemplaar.

Tip drie. Een foto meesturen is leuk, maar liever niet van je geslachtsdeel. Daar zit echt niemand op te wachten. Misschien kun je dus ook even kritisch naar je profiel kijken, straalt deze uit wat je uit wil stralen? Nietszeggende profielen, kunnen ook nietszeggende antwoorden – of zelfs helemaal geen antwoorden – verwachten. Maak je profiel op social media, echt jouw profiel. Met woorden die van jou zijn en afbeeldingen die jou weergeven. Laat zien wie je bent en dat hoeft niet te betekenen dat je duidelijk te zien bent, wat niet altijd wenselijk is, maar je hoeft niet prominent op een foto te staan, om jezelf te presenteren.

Tip vier. Neem de tijd, heb geduld. Misschien heb je weken, maanden of zelfs jaren gewacht om deze stap te zetten en dan maak je hem… en dan verwacht je gelijk resultaat? Neem de tijd om deze weg te bewandelen, neem de tijd de ander te leren kennen, neem de tijd je te verdiepen en wees geduldig. Hoe harder je ergens aan trekt, hoe minder snel het los zal komen.

Tip vijf. Mijn laatste tip en eigenlijk heb ik zojuist ook al aangestipt. Onbekend maakt onbemind. Laat je zelf zien! Ga eropuit om mensen te leren kennen. Geef je op voor feestjes, ga naar events, laat je gezicht zien. Vind je het allemaal eng? Dat snap ik, maar probeer dan iets laagdrempeligs te doen als naar een munch te gaan of naar een productparty van Feel and Deal. Beiden zijn prima opties om op een leuke manier gelijkgestemden te leren kennen. Een volgende stap kan dan misschien wel een speelfeestje zijn, wie weet!
Leer mensen kennen, praat met ze, toon interesse, presenteer jezelf maar dring jezelf niet op. Wees gewoon je leuke zelf en doe je zelf niet anders voor. De kans dat je op die de speelpartner tegenkomt die bij je past, is vele malen groter.

Volgende podcast

Het is onmogelijk om alles over BDSM in één podcast te stoppen. In de volgende podcast ga ik hiermee door en ga ik het hebben over de subdrop!

Wil je ons initiatief steunen? Dat kan! Dit kun je onder andere doen door ons te volgen op onze social media kanalen. We zijn te vinden op Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest en Fetlife. De adressen vind je aan de zijkant van deze site.
Op de website vind je ook alle data van onze productparty’s waar je je voor op kunt geven. De allereerste productparty is op 21 februari. Er zijn op dit moment nog een paar plekken. Tijdens deze party ontmoet je gelijkgestemden en laten we je kennis maken met uiteenlopende producten. Als je graag geïnspireerd wil worden, meld je dan zo snel mogelijk aan, want het aantal plekken per avond is beperkt. Informatie hierover vind je op onze site!

Op onze website vind je ook een webshop, waar je prachtige BDSM producten kunt bestellen. De omzet van de verkoop gebruiken wij om Feel and Deal verder uit te dragen.

Dat was het voor deze keer. Bedankt voor het luisteren en hopelijk tot de volgende keer! Bye bye!

Luister naar de podcast

5 reacties

 • Arie van Ravenhorst

  Hallo mijn complimenten. Heel veel dingen ben ik het volledig met U eens
  Ook zeer zeker over dat betalen
  Heb het geluk gehad om meerdere keren bezit en eigendom te zijn van een Mrs. Praat ik over periodes van 1 jaar,4 jaar,7 jaar en periode van haast 10 jaar. Op mijn 17e door een hele aparte situatie gewaar ge worden onderdanig te zijn aan sommige dames. Ben inmiddels 67 jaar en vier eigenlijk 50 jaar bdsm. Leer nog iedere dag. En nog hoop ik toch weer iemand tegen te komen. Maar ik heb bdsm nodig om me goed te voelen en goed te functioneren. Wens U verder veel succes

 • Wat een verrijking voor de BDSM wereld. Duidelijk wordt weergegeven hoe t zit met verwachtingen over en weer. 5 tips die er toe ( kunnen) doen en zeker: geduld is soms een opgave maar brengt je in meeste gevallen verder. Dus wederom .
  hulde. Succes met de volgende stappen , Mimmi

 • Een fijn stuk weer, deze keer alleen gelezen (sorry).
  Hele fijne uitleg hoe het kan, meer nog hoe het vooral niet MOET, verwachtingen heeft iedereen wel denk ik, maar als je teveel (te snel) verwacht zal de teleurstelling ook vaak groot zijn.
  Niet dat ik zo ervaren ben maar dit lijken mij toch wel heel raadzame tips, die ik ook maar eens ter harte ga nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *