Review – Speelse hondenkop kap

Review – Speelse hondenkop kap

Er zijn maskers en er zijn leren maskers en daar zit echt een behoorlijk verschil in. Een echt leren masker draagt namelijk vele malen prettiger dan een masker van latex, siliconen, plastic of pu-leather. Al die kunstmatige maskers zijn zwetend en benauwd en lastig om een langere tijd te dragen. Leer draagt comfortabel omdat het “ademt”, het voelt prettig op de huid en je krijgt het er minder snel benauwd van. Doe daarbij de geur van leer… en de sensatie is compleet!

Specificaties Speelse hondenkop kap

Naam:Speelse hondenkop kap
Prijs:389,00 euro
Merk:Strict Leather
Materiaal:Leer
Omtrek:63,5 cm op voorhoofd en 36,8 tot 45,7 cm bij de nek
EAN:0848518006783
Review - Speelse hondenkop kap

De verpakking

Over de verpakking kan ik snel zijn, dat is niks. Het is namelijk niet meer dan een plastic zakje. Onvoorstelbaar dat je zo’n prachtig product in zo’n verpakking kunt leveren. Natuurlijk draag je de verpakking niet en in dit geval gooi je het zakje direct in de plastic container, maar “halloooooo-oh” het is wél het eerste wat je ziet als je het product binnen krijgt. Persoonlijk vind ik zo’n armetierige verpakking afbreuk doen aan het prachtige product, alsof de leverancier het product het niet waard vindt om daar iets meer aandacht aan te besteden.
Een gemiste kans, absoluut, want zodra je het masker uit het zakje hebt gehaald, zie je dat het een prachtig masker is, gemaakt van mooi zacht leder.

Het masker

Zoals ik net al zei is het masker gemaakt van zacht zwart leer. Aan de achterkant is het masker strak te trekken met een vetertje. Het hele masker ziet er prachtig uit, maar het bij het zien van het dunne vetertje trek ik mijn wenkbrauwen op. Het is echt een heel dun vetertje, wat er voor zorgt dat de touwtjes snel in de knoop komen te zitten. Waarom is hiervoor gekozen? Ik snap deze keuze niet. Een iets dikkere veter was zoveel beter geweest! Ik heb direct, de eerste keer als ik het masker ga gebruiken, al ruzie met die dunne dingen. Wat ik al verwachtte, gebeurde natuurlijk, de vetertjes raakten in de koop waardoor ik ze eerst moest ontrafelen. Als ik wil gaan spelen, heb ik daar echt geen zin in. Gelukkig zijn de dunne vetertjes gelijk het enige minpuntje aan dit masker.
Als ik namelijk eenmaal de het masker bij mijn sub op zijn kop heb gezet, word ik weer helemaal blij. Ook van hem hoor ik fijne geluiden. Dit draagt prettig, dit masker kan hij voor langere tijd dragen. Desnoods laat ik hem er in slapen.

Review - Speelse hondenkop kap

Puppyplay

Natuurlijk leent het masker zich goed voor puppyplay, maar ook als je niks met animalplay hebt, is het een fraai masker om te dragen. Het staat prachtig en werkt vernedering in de hand. Een sub met zo’n masker laat je toch vanzelf kruipen over de grond? Daar hoef je dan nog maar weinig fantasie voor te hebben.
Het masker zit als gegoten en draagt heel fijn. Het halsriempje heeft een normale sluiting. In sommige gevallen wordt hier gekozen voor een gesp waarbij je een hangslotje kunt bevestgen, maar daar is bij dit masker niet voor gekozen. Als je sub zou willen, zou hij het masker dus zelf kunnen afdoen. Wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Conclusie

Deze hondenkop kap is een prachtig masker, gemaakt van duurzaam leer. Ik vind het echter jammer dat bij zo’n mooi (en prijzig) masker, er nauwelijks aandacht voor de details lijkt te zijn (veters, verpakking, gesp). Als je de verpakking weggooit, de veters vervangt voor wat dikkere en de gesp op te koop toeneemt, houd je een prachtig masker over waar je enorm veel plezier van gaat krijgen. En vooral ook heel lang. Want leer is duurzaam en draagt super comfortabel. Als je dus een fraai masker zoekt, is dit absoluut een aanrader en neem je alle minpuntjes gewoon voor lief.

Extra informatie

Lees ook onze andere reviews!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion

Review - Speelse hondenkop kap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *