Wat is Ponyplay?

Wat is Ponyplay?

Wat is nu eigenlijk ponyplay? De eerste keer dat ik ermee in aanraking kwam, was door één van mijn slaven. Door hem ging ik op internet op zoek en kwam ik allerlei filmpjes tegen van mensen die zich in vol ornaat verkleedden als pony in verschillende kleding en bijzondere maskers. Wat ik op internet zag, sprak me niet direct aan. Ik zag mezelf nog niet op die manier als ruiter. Ik wilde het echter niet gelijk van tafel vegen maar was wel benieuwd of dit wel bij mij zou passen.

Er op uit

Ik kwam binnen bij de internationale ponyplay dag bij parenclub Mistique. We waren uitgenodigd door Vrouwe Timara en haar paard Steff. Wij zagen meerdere bekende gezichten wat het iets makkelijker maakte om te ontspannen.
Een mooie vrouw was zich in latex aan het hullen met een masker en hoeven. Mijn slaaf had al eens bij Marc van Vlaanderen hoeven gekocht en trok deze aan. Vrouwe Timara legde ons uit dat dit showelementen zijn waar je even mee kunt paraderen maar dat je op zulke hoeven zeker geen hele dag ponyplay kunt volhouden.

De showpony werd na vele foto’s afgetuigd, inderdaad nog voor onze dag begon.
Na ons eigen foto rondje trok mijn slaaf stevige schoenen aan en verder weinig. Het vooraf aangeschafte hoofdstel bleek minder geschikt door het stalen bit. Een bit kan het beste rubber zijn. Er werden geen maskers gedragen maar elke pony kreeg wel een staart aan de billen.

Ponyplay Ponyplay Ponyplay Ponyplay
Ray rijzweep
17,95 euro
Siliconen Bit Gag
37,95 euro
Pony Tail Buttplug
32,95 euro
Bum Raider Zweep
15,96 euro

Rollenspel

Ponyplay is een rollenspel waarin één (of meerdere) een pony is en de ander de geleider. Met BDSM heeft het niet zo heel veel van doen en kan dus beter in de categorie rollenspellen geplaatst worden. Als je een BDSM-relatie hebt met elkaar, is het goed mogelijk dat je het normaal prettig vind om dominant te zijn of de gevende partij maar je dit bij ponyplay juist andersom ervaart. Net zoals bij BDSM zijn er verschillende belevingen.

Eigen pony

Je kan het met materiaal zo gek maken als je zelf wilt maar het is niet noodzakelijk. Kijk vooral naar je eigen voorkeur of behoefte. Ik zie mijn pony graag met weinig opsmuk. Bij mij zit het dus niet in kleding, maar dat is voor iedereen heel persoonlijk. Bij sommige zit juist een deel van de beleving in de outfit. Doe dus vooral wat je zelf het prettigste vindt.
Voor ponyplay zijn zadels verkrijgbaar. Als hoofdstel kun je het beste een Shetland halster aandoen, maar er zijn ook maskers en hoofdstukken met bijvoorbeeld oren te krijgen.

Er zijn verschillende takken van sport net zoals in de echte paardensport. In Nederland wordt het meeste met karren dressuur gereden. Dit is mooi en netjes lopen in verschillende gangen. Er kan ook gesprongen worden. In Amerika worden daarin veel wedstrijden gehouden.

Hoe heb ik het ervaren

Ik doe zelf dressuur op de kar en dat is erg bijzonder. Zonder te praten, want een paard verstaat je immers niet. Ik geef de opdrachten via de mond van mijn pony. Wat ik het meest bijzondere vind is om de ogen van mijn pony te bedekken en hem te leiden op alleen zijn hoofd. Bij Mistique is een prachtig bos waar we heerlijk tussen de bomen konden sturen. De pony moet jou letterlijk volgen want er zijn ook gevaarlijke stukken. Op het moment dat de pony niets kan zien komt het puur aan op vertrouwen. Vertrouwen van mijn kant naar hem dat hij elke stap zo zal zetten als ik bedoel. Vertrouwen van zijn kant naar mij dat ik hem niet tegen bomen aan laat lopen en zorg dat hij heelhuids uit de kar komt.

Hoe ervaart een pony het

Voor de pony is de ervaring van overgeleverd zijn geweldig maar ook het volgzame en het doen als een pony. Voor mij als ruiter was het fantastisch om te zien dat twee mannen die ik graag mag, in plaats van een kus en knuffel, een duw met hun hoofd en een stoel tussen hun manen mij op komen halen. Dat mijn eigen slaaf na vijf minuten onwennigheid zich al erg snel op zijn gemak voelde tussen de andere pony’s. Waar ik normaal niet van de rollenspellen ben ging dit kinderlijk eenvoudig.

De termen die gebruikt worden komen allemaal uit de paardensport. Omdat ik jarenlang actief ben geweest in de paardensport ging dit voor mij als vanzelf.

Wat is Ponyplay?

Waar kun je aan ponyplay doen

Ponyplay is een echte buitenactiviteit die veel ruimte vraagt. Het fijnste is dus een temperatuur van boven de 15 graden en onder de 25 graden te hebben en dat het droog is. Ook is het fijn om een buiten locatie die niet voor iedereen zichtbaar is te hebben. In Nederland organiseren Vrouwe Timara en Steff op het terrein van parenclub Mistique regelmatig bijeenkomsten voor ponyplay.

In België is Marc van Vlaanderen erg actief en organiseert regelmatig de internationale ponyplay dagen. Wil je aan ponyplay doen kun je het beste naar deze mensen zoeken. Er is bij hen ook materiaal te gebruiken zodat je eens kan uitzoeken of het bij je past voor je kosten gaat maken.
De groep ponyplayers in België en Nederland is niet erg groot, al leer ik bij elke ontmoeting nieuwe mensen kennen. Ook zie je regelmatig dezelfde gezichten wat het fijn maakt om jezelf te zijn. Heel vertrouwd.

Nieuwe wereld

Na onze eerste ponyplay dag, waarin ik mezelf en mijn slaaf op geheel nieuwe wijze heb leren kennen, hebben wij een kar aangeschaft en besloten dat dit bij ons past. Het vertrouwen en de omgang met elkaar is erg mooi! Ik ben blij dat ik over mijn eerste schroom ben heen gestapt en deze nieuwe wonderlijke wereld heb leren kennen.

Extra informatie

Het gebruik van een strap-on
Het belang van een goede hygiëne
Bekijk de producten voor ponyplay in onze webshop

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Meesteres Think

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *